Isnin, 5 Oktober 2015

Melbourne dan Sydney dalam Sepuluh Hari di Mingguan Malaysia


Terus sahaja saya mendapatkan akhbar Mingguan Malaysia apabila rakan memberitahu buku Melbourne dan Sydney Dalam Sepuluh Hari tersenarai di ruangan buku baharu Mingguan Malaysia.

Semasa menerima maklumat ini, saya di Kuala Lumpur untuk menghantar anak saudara saya berlepas ke Alexandria, Mesir untuk menyambung semester pengajian setelah bercuti selama dua bulan. Berada di KLIA membuatkan saya teruja untuk merancang perjalanan seterusnya. Insya Allah.

Selepas menghantar beliau, kami singgah ke Mitsui Outlet Park yang terletak berhampiran KLIA dan KLIA2. Tidak sampai sepuluh minit kami sudah sampai ke Mitsui Outlet Park. Pusat membeli-belah Mitsui ini adalah yang pertama di Asia Tenggara. Ia dimiliki oleh sebuah syarikat berasal dari Jepun.

Jika anda tidak memandu, boleh menggunakan perkhidmatan tren KLIA Transit atau ERL daripada KL Sentral dan berhenti di KLIA. Kemudian, naik shuttle bas yang disediakan daripada KLIA ke Mitsui Outlet Park.


Pelbagai kedai jenama barangan popular ada di sini. Susunan lebih teratur berbanding Johor Premium Outlet yang terletak di Kulai.

Ruang pejalan kaki luas. Puas si kecil berlari-larian di hadapan kedai dan ruang umum. Bagi ibu bapa yang membawa anak kecil, anda tidak perlu risau tentang ruang. Namun, sentiasa berhati-hati dan usah lepa dengan anak anda yang teruja bermain di ruang yang luas itu terutamanya di tingkat atas.

Bagi yang gemarkan barangan jenama, boleh datang ke Mitsui Outlet Park. Mungkin anda dapat membeli barang yang diidamkan dengan harga diskaun.

Tiada ulasan:

Catat Komen